Tarih:1.11.2017

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Enstitümüz bünyesinde yer alan Yüksek Lisans Programlarına 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar, kabul koşulları, öğrenim ücretleri ile başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda belirtilmektedir;

Başvuru Dönemi (Online Başvurular)      : 1 Kasım 2017 – 26 Şubat 2018
Kesin Kayıt Tarihleri                                    :
1 Kasım 2017 – 26 Şubat 2018

Online başvuru için lütfen tıklayınız.

Öğrenci Alınacak Yüksek Lisans Programları;

İşletme Anabilim Dalı

Uzaktan Eğitim İşletme Anabilim Dalı

Psikoloji Anabilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Şartları;

1. ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olması veya ALES taban puanına karşılık Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT veya GRE’den eşdeğer taban puanını almış olması,*
  2. Bir lisans diplomasına veya lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olunması,
  3. Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Şartları;

1. Bir lisans diplomasına veya lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış olması durumunda Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olunması,
  2. Daha önce disiplin cezası almış olması nedeniyle herhangi bir yüksek lisans programından ilişiğinin kesilmemiş olması.

Programlara Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Evrak Listesi;

• Lisans Diplomasının ya da Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,
  • Resmi Transkript,
  • ALES Sınav Sonuç Belgesi (Tezli Programlar İçin),
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf,
  • Erkek Öğrenciler İçin Askerlik Durum Belgesi.
  • Ön Kayıt Formu

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğrenim Ücretleri ve Taksitlendirme;

1. Tezli Yüksek Lisans Programları Öğrenim Ücreti:
2017 – 2018 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (2 yıl veya 4 yarıyıl) KDV dahil 14.300,00 TL' dir.

2. Tezsiz Yüksek Lisans Programları Öğrenim Ücreti:
2017 – 2018 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (3 yarıyıl) KDV dahil 11.000,00 TL' dir.

3. Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrenim Ücreti:
2017 – 2018 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılından başlamak üzere normal öğrenim süresince (3 yarıyıl) KDV dahil 19.800,00 TL' dir.

4. Öğrenim ücreti, anlaşmalı olduğumuz Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Tüm şubeleri)  ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) (Beylikdüzü şubesi) bankalarının sistemine ve prosedürlerine uygun sözleşme düzenlenmesi koşulu ile 12 eşit taksitle tahsil edilir.

5. Öğrenim ücretinin tamamını Akbank (Axess), İş Bankası (Maximum), Yapı Kredi ( World), TEB-Garanti Bankası (Bonus), Halk Bankası (Paraf), QNB Finansbank (CardFinans), HSBC (Avantage) özelliği taşıyan kredi kartları ile taksitli ödemek isteyen öğrencilerimizin kartlarına 9 taksit yapılır.